Leven in je lijf, lichaamswerk groep
– Eindhoven

,We gaan ons op een aangename manier verbinden met het lichaam. Dat wat goed doet is het uitgangspunt. Door aandacht aan je lichaam te geven vergroot je het vermogen om te kunnen genieten.Je zelfbesef wordt sterker. In het luisteren naar je lichaam ervaar je waar je je prettig voelt, vrij en gemakkelijk en waar de stress zit. Tijdens de bijeenkomsten gaan we samen zoeken naar wat helpt om de spanning los te laten. Je lichaam heeft het natuurlijke vermogen om zich te herstellen en te reguleren en dit ondersteunen we vanuit onze waarneming. De oefeningen hebben een positief effect op je energie, gevoel van vitaliteit en aanwezigheid, ontspanning en stemming. Doordat je je lichaam als meer ontspannen en levendig ervaart, zul je meer in staat zijn om met de stress van alledag om te gaan en zeker ook om meer te kunnen genieten.

Wat doen we?
We doen oefeningen, die het lichaam vitaliseren en ondersteunend zijn om de stress(-patronen) in het lichaam los te laten. Dit doen we door: te gronden, het lichaam los te maken, de spieren op te warmen, de ademhaling te verdiepen, stress reducerende oefeningen en zelfmassages. En door gebruik te maken van oefeningen uit de Somatic Experiencing (Peter Levine), de trauma en stress release excersises TRE van David Bercili en de Bio-energetische Analyse van Alexander Lowen. We sluiten iedere bijeenkomst af met een meditatie.

Tijd:  Dinsdagochtend  van 9:00-10:15 uur. Ieder halfjaar , in september en januari, start er een groep voor 11 of 12 bijeenkomsten. Er is geen les tijdens de schoolvakanties.
Een kennismakingsles is mogelijk in overleg.

In 2019: 1, 8, 22 en 29 oktober; 5, 12, 19 en 26 november; 3, 10 en 17 december.

In 2020:  21, 28 januari; 4, 11,18 februari; 3, 10, 17 24, 31 maart; 7 en 14 april.